Sådan blev ringridning en populær tradition

filename ridderdyst 1 300x244 - Sådan blev ringridning en populær tradition

Ringridning er en form for ridderturnering, som har eksisteret siden middelalderen. Ridderne kæmpede ofte dramatiske kampe på liv og død, men ringridning blev opfundet som en ufarlig turnering, hvor det gælder om at føre sin lanse gennem en ring, og til slut blev der udråbt en vinder – en ringriderkonge. For ridderne var ringridning et pusterum fra de ellers dramatiske kampe på liv og død, som de ellers ofte måtte kæmpe. Ringridning var meget populært ved fyrstehofferne rundt omkring i Europa, og siden 1500-tallet har der været afholdt ringriderturneringer i Danmark. Helt op til nutiden tiltrækker ringriderfesterne mange deltagere og tilskuere, og blandt andet i Sønderjylland og på Bornholm og Amager er ringridning meget populært.

Velklædt til festlig begivenhed

Ridderturnering 300x169 - Sådan blev ringridning en populær tradition

Vil man gerne deltage i ringriderturneringen, så gælder det både om at træne op til turneringen. Det ser utrolig flot ud, når rytterne kommer ridende på deres heste, som er velplejede, og rytterne er klædt i deres fineste tøj. Ringriderturneringer er i det hele taget en festlig begivenhed, og hvis man som rytter har brug for noget pænt festtøj, som man kan tage på efter turneringen, så kan man fx bruge ASOS rabatkode til at købe en smuk kjole et andet smart sæt tøj. Ringriderfesterne i fx Sønderborg og Aabenraa er kendt for at vare i flere dage, så der skal muligvis flere sæt tøj til.

Vil du gerne forberede dig til næste års ringriderfest i Sønderjylland, så kan du fx se DR-serien Hvor går grænsen?, som er lavet i forbindelse med genforeningsåret. Her kan du blandt andet lære noget om ringridning, når Flemming Møldrup og Tom Buk-Swienty deltager i ringridning. Du kan i det hele taget blive klogere på Danmarks historie.