Slå dig løs til ringriderfesten

Alle sønderjyder kender til ringridning og ser frem til den årlige ringriderfest i deres by eller landsby. Næsten overalt i Sønderjylland holdes der hver sommer en ringriderfest, og fænomenet er begyndt at brede sig til andre steder i landet også. Og tidligere har man ‘ringredet’ overalt i Danmark, men det er i Sønderjylland, at traditionen for alvor har holdt sig levende.

Skal du med til ringriderfest, kan du jo enten være rytter eller tilskuer. Mange hesteglade mennesker bruger mange timer på at træne til ringridningen, hvor man fra hesteryg med en lanse skal fange en ring ophængt mellem to stolper. Det er slet ikke så nemt, som det ser ud til, og mange begynder at øve sig som barn og bliver ved langt op i voksenalderen. Er man bedst, bliver man festens ringriderkonge eller -dronning.

Som tilskuer er man med til at sætte den gode stemning. Der er mad og drikke at få, og mange slår sig løs. Ofte kommer der et omrejsende tivoli på ringriderpladsen, og så er der oplevelser for både voksne og børn.

Løft stemningen med smukt tøj

Den årlige ringriderfest er et højdepunkt, som mange gerne vil give den ære, den bekommer. Så det er om at løfte stemningen og iklæde sig det store skrud. Til Ringriderfrokosten, som tidligere kun var for mænd, men som nu er for både mænd og kvinder, er det faktisk ofte selskabstøj, der bruges. Og har du brug for at forny garderoben til dette, kan du jo søge efter det billigste quicklån, så du kan få købt tøj, der passer til anledningen.

Før datingappenes tid var der ikke så få, der mødte deres bedre halvdel ved en ringriderfest. Så er du stadig til dating i det virkelige liv, så er det at tage til en ringriderfest slet ikke nogen dårlig idé. Her er alle i godt humør og vil gerne vise sig fra deres bedste side.

Husk i øvrigt at nyde en af de berømte ringriderpølser, når du er med til en ringriderfest. Den lokale slagter står ofte ved grillen og steger sine specielle pølsevarer, som har rødder i den tyske pølsetradition. En ringriderpølse er en velkrydret, mild pølse, som smager rigtig godt, når den har været på grillen. Nyd en kølig fadøl til og give stemningen et løft.