Ringridning er også kaffe og kage

Ringridning og ringriderfester er en tradition, som især bliver holdt i hævd i Sønderjylland. Her har man i mange år samledes hvert år til sommerens ringriderfest, som er den store begivenhed i både købstæder og landsbyer. Nogle af ringriderfesterne er meget store begivenheder – for eksempel festerne i Sønderborg og Aabenraa – mens andre er mindre arrangementer, som arrangeres af landsbyens ringriderforening.

De dygtige ryttere tager fra ringriderstævne til ringriderstævne og kæmper om at bliver ringriderdronning eller -konge – den, der er bedst til at fange den lille ring med lansen.

Der er konkurrencer for både børn og voksne, og for børnene er der også arrangeret cykelringridning for dem, der ikke har mulighed for eller mod til at sætte sig på ryggen af en hest.

Mange steder kommer der også et omrejsende tivoli til stede, så ringriderfesten får karakter af en egentlig byfest. Her bliver drukket mange øl og spist mange grillede ringriderpølser, som er en særlig sønderjysk specialitet med rødder i den tyske tradition for at lave fremragende pølsevarer.

Også kaffe og kage

Nu er vi jo i Sønderjylland til ringriderfest, og derfor er kaffe og kage også en absolut vigtig del af festen. Sønderjylland er jo ophavsegn for det store sønderjyske kaffebord, hvor der serveres et hav af forskellige kager – og masser af kaffe.

Kan du selv lide at bage, kan du måske investere i en espressomaskine og så selv lave et ægte sønderjysk kaffebord. Du behøver jo ikke at bage alle kagerne, der traditionelt hører til, men lav nogle få og nyd så den fremragende kaffe, som kan komme ud af en espressomaskine. De fås i mange prislejer, og du kan finde vurderinger og sammenligninger på Bedst i test-siden, hvor du kan finde den fuldautomatiske espressomaskine, som passer til dit behov og din pengepung.

Et sønderjysk kagebord tæller, hvis det skal være rigtigt, både boller, kringle, skærekager og lagkage – to slags – og en håndfuld forskellige småkager, der bærer så besynderlige navne som vrøvl, knepkager og ingenting. Vrøvl er en slags vafler, der bages i et særligt jern.

Du kan også tage den nemme løsning – og invitere dig selv på sønderjysk kaffebord ved en af årets mange ringriderfester!